Een screenshot op de Xbox One maken gaat als volgt:

1. Druk op de xbox home knop
2. Druk op Y (Capture screenshot)
3. Klaar!

Screenshot or it did not happen zeiden wij vroeger altijd al. Maar hoe maak je een screenshot op de Xbox One als je net een record hebt gehaald of een vette achievement waarvan je het moment wil vast leggen. Het is eenvoudiger dan je misschien denkt. Maar als je nieuw bent op de xbox one of net overgestapt bent van de xbox 360 dan is het misschien niet vanzelfsprekend hoe je dit doet. Daarom leg ik het graag hieronder in wat meer detail uit.In het begin van het xbox one tijdperk was het zelfs helemaal niet mogelijk om een schermafbeelding te maken op de Xbox One maar met de update van maart 2015 kregen xbox one gamers ook de mogelijkheid om speciale momenten voor eeuwig vast te leggen.

Officieel zijn er 2 manieren om een screenshot te maken. Voor de eerste mogelijkheid heb je een Kinect nodig. Een apart apparaat waarmee je zelf de controller wordt als het waren en te vergelijken met de eye-toy van playstation.
Heb je die dan kun je zeggen: Xbox, schermopname maken.' Het werkt iets sneller en nauwkeuriger omdat je beter kunt timen maar de kinect is langzaam maar zeker in populariteit gedaald en op de xbox One (series) S en X is hij er eigenlijk helemaal niet meer. Dus snel over naar de 2e manier:

Een screenshot maken met je controller.

Er vanuitgaande, dat je in een game zit (Van je xbox menu kun je op dit moment geen screenshot maken. Dan kun je beter doen door bijvoorbeeld een foto met je smartphone te maken)

Stap 1:
Druk op de homeknop van je xbox.
De home-knop zit vooraan in het midden van je controller en er staat een grote X op.

Stap 2: Als het goed is zie je nu op je scherm het volgende:

Stap 3: Klik nu op de Y (de gele knop) op je controller om het screenshot op te slaan.

Onderaan je scherm zie je nu 'screenshot saved'

Stap 4: Tot slot  als je de xbox home knop ingedrukt houdt terwijl er in het scherm 'screenshot saved' kun je nu links op je scherm kiezen wat je ermee wil doen

 

Als je net te laat was met op je homeknop drukken dan kun je je opgeslagen screenshots hier vinden.

Druk op de Xbox-knop op uw controller, en het zal het gidsmenu openen.
Als je nu met de RB knop naar rechts beweegt en naar de recent captures gaat dan kun je al je afbeeldingen daar beheren.

 

 

© 2011 - 2024 Lamar Games | sitemap | rss