Algemene informatie over de xbox 360

De Xbox 360 is een spelcomputer die door Microsoft is gemaakt en is de opvolger van de xbox en de voorganger van de xbox one. In December 2005 werd de Xbox 360 in Europa uitgebracht en binnen 4 jaar meldde Microsoft, dat er wereldwij al meer dan 30 miljoen xbox 360 consoles over de toonbank waren gegaan. Sinds januari 2012 zijn er al 66 miljoen exemplaren van de Xbox 360 verkocht en zelfs nu de xbox one is uitgekomen blijft de xbox 360 het goed doen. Ook de xbox 360 kinect is een top hit waarvan er in de eerste paar dagen al een paar miljoen verkocht waren.

Wat kun je allemaal doen met een Xbox 360?
 Met  de Xbox LIVE dienst van de Xbox 360 kan niet alleen Xbox 360 spellen spelen op deze spelcomputer maar kun je ook online. Xbox 360 spellen met Xbox LIVE betekent niet alleen leaderboards maar ook tegen andere gamen! Je moet dan wel lid worden van Xbox LIVE Gold . Met Xbox LIVE Zilver, wat gratis is, kan je o.a. extraatjes downloaden maar is beduidend minder dan gold. Maar tegenwoordig kun je ook muziek stream, video's kijken, facebooken, netflix, eredivisie live en nog veel meer.

Kinect
In November 2010 kwam Microsoft met de Kinect voor de Xbox 360. Kinect brengt het gamen naar een uitzonderlijk levendige manier waarbij geen controller nodig is. De mensen zelf zijn de 'controllers' en diverse Kinect games (herkenbaar aan de paarse doosjes en uiteraard de tekst 'Kinect' op de cover) brengt heel veel gameplezier. De Kinect sensor is los aan te sluiten op de Xbox 360 console. Microsoft heeft intussen ook een console uitgebracht, de Xbox 360 4 GB, die Kinect Ready is. Hierbij past de Kinect sensor naadloos op de console.


 Wat je wel en niet met je xbox 360 moet doen
 1. zet nooit je Xbox 360 in een afgesloten ruimte.
 Anders wordt hij snel te heet en krijg je de gevreesde RROD (Red Ring of Death)
2. beweeg je Xbox 360 nooit als er een disk in zit.
Voor je het weet heb je een grote diepe ronde kras op je schijfje.

© 2011 - 2024 Lamar Games | sitemap | rss